Algemeen

Voorstelling

Maksimum is de samenwerking tussen de jeugddiensten van Ledegem en Moorslede. Onze tienerwerking richt zich specifiek tot jongeren van 12 tot en met 15 jaar. We richten diverse activiteiten in tijdens de schoolvakanties (en uitzonderlijk daarbuiten) waarbij we bewust inspelen op de leefwereld en interesses van onze deelnemende jongeren.

Van de deelnemende gemeenten wordt jaarlijks een werkingsbijdrage gestort op de rekening van Maksimum om dit alles te kunnen waar maken.

Beheerscomite

Maksimum wordt aangestuurd door het beheerscomité die naast de jeugddiensten bestaat uit de schepenen van jeugd, met name: 

  • Greta Vandeputte (CD&V – Ledegem) 
  • Leen Uyttenhove (PRO – Moorslede)

Historie

Het initiatief voor onze tienerwerking kent zijn oorsprong binnen jeugddienst Ledegem. Toen bleek dat er binnen het tieneraanbod vaak te weinig deelnemers waren om van het gunstige groepstarief te kunnen genieten, riep jeugddienst Ledegem de jeugddiensten van omliggende gemeenten en steden samen met de vraag tot samenwerking. Uiteindelijk beslisten jeugddiensten Menen en Moorslede om zich te engageren en zo werd in 2010 de interlokale tienerwerking Maksimum geboren. Eind 2016, begin 2017 besliste Menen om een punt te zetten achter deze samenwerking en maakte van 2017 het laatste deelname jaar van Maksimum. Sinds 2018 is het Moorslede en Ledegem die deze intergemeentelijke samenwerking verder zetten.