Paintball 2016

De strijd gestreden...

 

Met 51 waren we er… 51 tieners en 3 begeleiders die zich geroepen voelden om de strijd op het paintballterrein aan te gaan. De restanten van de storm op paasmaandag kleurden de hemel grijs en vochtig: de ideale ingrediënten om er een namiddag stevig in te vliegen met tienerwerking Maksimum!

 

In Poperinge aangekomen werd algauw duidelijk dat we elkaar in twee groepen de ganse namiddag zouden bekampen: ons vel zouden we duur verkopen! Nadat we onszelf in de beschermpakken hadden gehesen en onze maskers hadden aangepast, kregen we van de externe begeleiding de nodige veiligheidsinstructies. Enkelen leken toch dusdanig onder de indruk van de tegenstanders, dat een sanitaire tussenstop noodzakelijk leek. De spanning was duidelijk merkbaar!

 

Nadat we onze wapens in handen kregen, betraden we het battlefield. Elke groep nam een uithoek van het terrein als uitvalsbasis. Instructies werden binnen de groepen gegeven en signalen werden snel afgesproken om tijdens het gevecht onze positie niet luidkeels te verraden.

 

Daar klonk het fluitsignaal… de vijand naderde!

 

 

Een aantal waaghalzen trokken meteen naar de frontlinie en waagden hun vel om de vijand zo snel mogelijk een kleurenpallet aan paintballkogels te bezorgen. Anderen waren bedachtzamer en stelden zich verdekt op om zo de vijand te verrassen. Het terrein die er bij aankomst zo vredig uitzag, werd wreed verstoord door de verfkogels die her en der openspatten. Tussen het suizen van de verfkogels weerklonk hier en daar een pijnkreet; zowel vriend en vijand leden verliezen… maar de strijd ging genadeloos verder.

 

Een eerste partijtje team-deathmatch werd afgewisseld met een serieuze capture the flag-opdracht. Af en toe zochten we de neutrale zone op waar ‘wonden’ werden vergeleken en waar we onze munitie bijvulden. De strijd tussen beide groepen liep gelijk op en werd beslecht toen elke groep een president moest aanduiden, die zijn/haar lijf moest wagen om aan een ‘moordaanslag’ van de tegenstand te ontsnappen.

 

Om 16.30u werd de strijd gestaakt en kregen we de gelegenheid de dorst te laven. De strijd was gestreden – de discussie over wie wie had verslagen kon beginnen. Op de terugweg werden de slachtoffers opgelijst en vingen we in de bus ware strijdverhalen te horen… het was de max met Maksimum!

 

de oorlogsverslaggever